انواع پسته را بشناسید

فهرست

انواع پسته در حال حاضر به دسته بندی های مختلفی تقسیم می شود که هر یک از آن ها از نام و ویژگی های متفاوتی برخوردار است. پسته به عنوان یکی از مهم ترین آجیل های موجود در کشور و البته جهان است.استفاده از آن به علت فواید و خواص پسته مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته و همه روزه به شمار طرفداران این مغز خوشمزه افزوده می شود. در این مقاله در مورد انواع پسته صحبت می کنیم.

درباره پسته

 از انواع پسته در آجیل های مختلف استفاده می شود که عموما این استفاده به صورت خام و یا بوداده است. نوع بو داده پسته از آن جا که طعمی خوشمزه و نمکی دارد بسیار پرطرفدار بوده و هنگام خرید اکثر افراد این مدل از پسته را انتخاب می نمایند.

البته در برخی از انواع آجیل از انواع پسته به صورت خام استفاده می شود که این نوع از آجیل ها طرفداران مخصوص به خود را دارد. همچنین اگر هدف از مصرف پسته دریافت تمامی خواص و فواید آن باشد بهتر است تا از نمونه های خام آن برای این منظور بهره گیری شود.

نمونه بو داده پسته نیز از برخی خواص و مزایایی برخوردار بوده که این مزایا در مقایسه با نمونه خام آن کمتر می باشد. با این اوصاف ممکن است این سوال ایجاد شود که در حال حاضر چند نوع پسته در کشور موجود می باشد و اصلا انواع پسته کدامند؟

انواع پسته های موجود در بازار

به طور معمول پسته ها بر اساس برخی از ویژگی هایی ظاهری به دسته بندی های گوناگونی تقسیم بندی می شوند که این ویژگی ها شامل مواردی همچون درشتی، ریزی، طعم، رنگ، روشنی و تیرگی پوست می باشد. علاوه بر ویژگی های یاد شده، محل کشت پسته در نام گذاری و همچنین کیفیت آن تاثیر گذار است.

به عنوان نمونه پسته شهر دامغان به علت طعم بسیار خوب و مقدار قابل توجه چربی که دارد مشهور است. همچنین پسته شهر قزوین به علت رنگ قرمز مغز آن و همچنین روشن بودن پوست آن از جایگاه ویژه ای در میان عموم برخوردار است. البته در این میان انواع پسته با نام های متفاوتی شناخته می شوند که برخی از متداول ترین آن ها عبارتند از :

پسته بادامی بعنوان یکی از انواع پسته

یکی از انواع گونه های پسته های موجود در بازار پسته بادامی است.علت نام گذاری این پسته شکل ظاهری آن است که به صورت بادامی شکل و کمی ریز می باشد.

پسته بادامی موجود در عکس، به علت بادامی شکل بودن، به این نام خوانده می شود.

پسته بادامی از رنگ کدر برخوردار بوده و جزء گونه های زودرس به شمار می آید و معمولا در نیمه اول مرداد ماه هر سال امکان برداشت آن فراهم می شود. کشت این پسته علاوه بر شهرستان زرند استان کرمان در بیشتر نقاط کشور به وفور صورت می گیرد.

پسته فندقی

پسته فندقی نمونه دیگر موجود در زمینه انواع پسته می باشد که ظاهری گرد و مشابه با فندق دارد و دلیلی نام گذاری این پسته شکل ظاهری آن می باشد.

پسته فندقی تقریبا در هر استانی که از شرایط کشت پسته برخوردار باشد کشت می شود که از جمله استان های قابل کشت پسته می توان به خراسان رضوی، کرمان، یزد، قزوین، مرکزی و فارس اشاره نمود. برداشت این پسته معمولا در اواسط شهریور ماه هر سال صورت می گیرد.

پسته کله قوچی

یکی دیگر از انواع پسته های موجود و البته پرطرفدار پسته کله قوچی است. این نوع پسته معمولا از مغز درشت همراه با ظاهر فندقی شکل برخوردار بوده و مرغوبیت آن باعث شده تا از آن استفاده بیشتری به عمل آید.

پسته کله قوچی به عنوان نمونه زود گل به شمار می آید که معمولا در دهه دوم شهریور ماه هر سال قابل برداشت می شود. موضوع زود گل بودن این پسته باعث می شود تا پسته کله قوچی بیشتر در معرض آسیب های ناشی از سرمازدگی های مربوط به فصل بهار قرار گیرد.

پسته احمد آقایی

پسته احمد آقایی یکی دیگر از انواع پسته های موجود در بازار است.این پسته به علت ویژگی های خاصی که دارد به صورت تجاری برداشت می شود.

یکی از ویژگی های بسیار خوبی که می توان برای پسته احمد آقایی نام برد زمان بسیار کم برای برداشت این پسته می باشد که باعث متمایز شدن آن از بقیه پسته ها شده است.

در میان بازار های جهانی، دو کشور هند و یونان بیشترین تقاضا را برای خرید این گونه از انواع پسته دارند. همچنین یکی دیگر از دلایلی که باعث محبوبیت بیشتر این پسته شده رنگ پوست سفید و قرمز بودن مغز آن است که این دو فاکتور در مرغوبیت این گونه از پسته نقش کلیدی و مهمی را ایفا می کند. ناگفته نماند که پسته احمد آقایی از نوع دیررس می باشد.

پسته احمدآقایی موجود در عکس، از انواع پسته موجود در بازار است.

پسته قزوینی

پسته قزوینی نوع دیگری از انواع گونه پسته های موجود در بازار است.این پسته در شهر قزوین کشت می شود. همچنین این پسته در شهر قزوین با نام پسته کله بزی شناخته شده و از ظاهری بادامی شکل همراه با مغزی نسبتا سبز رنگ برخوردار بوده که البته ظاهر آن کمی ریز می باشد. پسته قزوینی جزو گونه های زودرس بوده و معمولا در اواسط مرداد ماه هر سال قابل برداشت است.

پسته ممتاز

در میان انواع پسته ها نباید پسته ممتاز را از یاد برد. این پسته از ظاهری مشابه با بادام برخوردار است و مغز بسیار خوشمزه ای دارد. شاید یکی از دلایل نام گذاری این پسته به ممتاز بودن، مرغوبیت و خوشمزه بودن آن باشد.

پسته ممتاز جزو نمونه های زود گل و البته دیررس بوده که معمولا در دهه سوم شهریور ماه هر سال امکان برداشت آن فراهم می شود.

پسته سفید نوق

در میان انواع پسته های موجود می توان به پسته سفید نوق اشاره نمود. این پسته به عنوان یکی از محصولات شهر رفسنجان به عنوان قطب تولید پسته به شمار می رود که از ظاهری بادامی شکل برخوردار است. این پسته جزو گونه های دیررس محسوب شده که زمان برداشت محصول این پسته در دهه سوم شهریور ماه هر سال می باشد.

پسته خنجری دامغان

پسته خنجری دامغان مورد دیگری از انواع پسته های موجود بوده که از ظاهری مشابه با بادام برخوردار است. علت نام گذاری این پسته به خنجری قسمت انتهایی دو لبه پوست آن است که ظاهری مشابه با خنجر دارد.

در این مقاله در مورد انواع پسته صحبت کردیم.سعی کردیم برای شما به گونه ای توضیح دهیم که بتوانید در هنگام خرید، انتخاب بهتری داشته باشید. پسته نوعی آجیل بسیار مفید است.بنابراین سعی کنید حتما از آن بطور روزانه مصرف کنید.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *