طرز تهیه آلو خشک چگونه است؟

فهرست

آلو خشک از میوه آلو تهیه می شود. اما آیا می دانید طرز تهیه آلو خشک بعنوان یک خشکبار چگونه است؟ در این مطلب ما این موضوع را برای شما شرح می دهیم. با ما همراه باشید.

درباره آلو بخارا و آلو خشک

آلو بخارا و آلو خشک خواص مشابهی دارند. آن ها از جمله خشکبار مغذی محسوب می شوند که مملو از آنتی اکسیدان، فیبر و انواع ویتامین ها هستند.همچنین خواص بی شماری نیز دارند. کاهش وزن، بهبود عملکرد گوارشی و کاهش التهاب و سلامت قلب از جمله خواص بی نظیر این خشکبار به شمار می رود. می توانید آن ها را به عنوان میان وعده بسیار خوشمزه به تنهایی مصرف کنید.

همچنین می توان از خواص و طعم آن در غذاهای اصیل ایرانی مثل کوفته، خورش آلو اسفناج و سایر خورش ها و حتی سالاد ها بهره برد. آلو در ایران به وفور رشد می کند. درختان این میوه بسیار مقاوم هستند. درختان آلو گیاهانی خود گرده افشان هستند. حدودا 5 سال پس از کاشت، به ثمر می نشیند. آلو ها ممکن است طعمی ترش، ملس یا شیرین داشته باشند.

طرز تهیه آلو خشک

روش های متفاوتی برای تهیه آلو خشک وجود دارد که در ادامه به بررسی دو روش معمول آن می پردازیم:

طرز تهیه آلو خشک در فر با فن گردش هوا

این طرز تهیه آلو خشک بسیار آسان است. می توانید آن را در منزل امتحان کنید. فقط نیاز است از فرهای دارای فن گردش هوا استفاده کنید. آلو ها، اگرچه آبدار هستند، اما به راحتی در دستگاه آبگیری خشک می شوند، به شرطی که هوا را در گردش نگه دارید. از آنجایی که آنها گوشتی و آبدار هستند، ممکن است کمی چالش برانگیز باشند. آنها باید به سرعت خشک شوند تا از ایجاد کپک روی سطح آن ها جلوگیری شود. می توانید این مراحل را دنبال کنید و موفقیت شما در تهیه آلوچه تضمین شده خواهد بود:

  • قبل از شروع مطمئن شوید که آلوهای شما بدون آسیب و کپک هستند.
  • آلوها را در آب سرد بشویید تا کپک ها، آلودگی ها و سموم از بین برود.
  • آلوها را در امتداد شیار میوه از وسط نصف کنید. این شیار مانند یک خط نقطه چین است که می گوید «اینجا را برش بزن».
  • هسته ها را جدا کنید.
  • هر آلوی نیمه را با فشار انگشت شست به سمت بیرون برگردانید.
  • آلوها را در یک لایه روی سینی های فر قرار دهید.
  • فر را روی کمترین میزان حرارت گرم کنید، با روشن کردن فن از گردش هوا در اطراف آلوها اطمینان حاصل کنید. بهتر است از خشک کردن آنها را در فرهای برقی معمولی خودداری کنید.
  • سینی ها را پس از مدتی از فر خارج کرده و آلوها را برگردانید. چند ساعت صبر کنید تا آلوها خشک شوند.
  • حرارت دادن باید تا زمانی ادامه یابد که آلوها انعطاف پذیر، اما سفت شده باشند. تا هنگامی که وقتی آنها را فشار می دهید، احساس له شدگی حس نکنید. آنها نباید چسبنده باشند. رنگ آنها نیز ممکن است تیره تر شود.
  • پس از اتمام کار و خنک شدن آلو ها، آن را در یک ظرف شیشه ای با درب محکم نگهداری کنید تا از نفوذ حشرات و رطوبت جلوگیری شود. در جای خشک و خنک نگهداری کنید. می توانید با این روش آن ها تا یک سال نگهداری کنید.

آلو خشک

طرز تهیه آلو خشک در معرض نور خورشید

اگر فر های دارای فن گردش هوا در دسترس ندارید می توانید از روش های دیگری برای خشک کردن آلوچه ها استفاده کنید. مثلا بعد از این که آلوها نصف کردید و هسته های آن را جدا کردید آن ها را در یک لایه روی یک سینی قرار دهید. می توانیم سینی آلو ها را دو الی پنج روز در معرض نور خورشید قرار دهید. دقت کنید که آلو ها نباید رو هم قرار بگیرند. برای این که آلو ها بهداشتی و تمیز باقی بمانند، می توانید روی آلوچه ها را با یک پارچه سفید بسیار نازک بپوشانید. این روش برای فصول گرم سال بسیار مناسب است.

طرز تهیه آلو خشک روی بخاری

علاوه بر این روش می توانید آلوچه ها را روی بخاری نیز خشک کنید. برای این کار آلوچه ها را بعد از جدا کردن هسته و نصف کردن و برگرداندن روی یک سینی استیل بچینید. حالا سینی را روی بخاری قرار دهید تا آلو ها خشک شوند. این روش بیشتر در فصول سرد سال که نور آفتاب کمتری در دسترس است می تواند مناسب باشد.

پنج مورد از فواید آلو خشک

  • آلو سرشار از آنتی اکسیدان است.
  • آنها سرشار از پلی فنول هستند که از آسیب رادیکال های آزاد جلوگیری می کند.
  • آلو سرشار از فیبر محلول است. احتمالا شما قبلاً این را می دانستید. آنها به دلیل اثر ملین خود مشهور هستند. در واقع، آنها شهرت زیادی در رفع یبوست دارند.
  • آلو کالری و قند کمی دارد. آنها با محتوای 30 کالری برای یک آلوی خشک، برای رژیم های دیابتی یا کم کالری مفید هستند. فیبر محلول آنها به ثابت نگه داشتن سطح قند خون کمک می کند.
  • آلوی خشک نیز منبع خوبی از ویتامین C و آهن است.

به این ترتیب طرز تهیه آلو خشک را با روش های مختلف با هم مرور کردیم.شما هم می توانید با این روش ها به راحتی در منزل خود آلو خشک درست کنید. بچه ها عاشق این خوراکی هستند!

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *