لوکوم چیست+ انواع لوکوم

فهرست

شاید با شنیدن این شیرینی از خود بپرسید لوکوم چیست؟ لوکوم شیرین ترین عضو غذاهای ترکی، بهترین گزینه برای هدیه دادن و بهترین همراه با چای و قهوه است. شیرینی که یادآور دوران کودکی بسیاری از ما است. بله! ما در مورد لوکوم ترکی صحبت می کنیم. در این مطلب  قصد داریم شما را با حقایقی در مورد انواع لوکوم که صدها سال قدمت دارند و بخش مهمی از تنقلات و غذاهای ترکی هستند، آشنا کنیم.

تاریخچه لوکوم ترکی

لوکوم ترکی که بخش مهمی از غذاهای سلطنتی در دوره عثمانی بود، صدها سال سابقه دارد. این شیرینی به طور مکرر توسط پادشاهان ساسانیان در امپراتوری ایران بین سال‌های 226 تا 652 قبل از میلاد مصرف می‌شد. اگرچه این موضوع قطعی نیست، اما دلیل محکمی بر خاستگاه ترکی این شیرینی است. لوکوم ابتدا در زبان عربی به عنوان «راحت الحلقوم» به معنای «تسکین گلو» نامیده شد، اما به زبان ترکی امروزی «لوکوم» نامیده می‌شود.

این شیرینی در آناتولی در قرن پانزدهم شناخته شد و به عنوان محبوب ترین شیرینی در قرن 17  معرفی شد. در قرن هجدهم، مسافران لوکوم را به اروپا بردند. لوکوم در آن جا نیز محبوبیت خاصی پیدا کرد. تولید انبوه آن در امپراتوری عثمانی در سال 1777 آغاز شد. ابتدا با عسل، شربت میوه و آرد تهیه می شد. با اختراع نشاسته و شکر تصفیه شده، طعم آن تا به امروز تغییر زیادی کرده است.

همانطور که از نام آن مشخص است، این شیرینی ترکی یک شیرینی فوق العاده محبوب و فوق العاده شیرین از کشور ترکیه است. در آنجا، بیشتر به عنوان لوکوم شناخته می شود. این شیرینی که اغلب به عنوان نوعی سوغاتی هدیه می شود، احتمالاً توسط یک قنادی به نام بکیر افندی اختراع شده است. این ابتکار او در آن زمان به قدری مورد علاقه شاه قرار گرفت که به سمت قناد مخصوص منصوب شد. در ترکیه، این شیرینی اغلب با قهوه یا چای سرو می شود. شیرینی ترکی چگونه درست می شود؟

لوکوم با اسید سیتریک، شکر، نشاسته، رنگ خوراکی و گلاب یا اسانس درست می شود. شکر را در آب می جوشانند تا کاملا حل شود. اسید سیتریک و نشاسته نیز در فنجان های جداگانه حل می شوند. سپس اسید سیتریک و نشاسته را با آب و شکر مخلوط می کنند. این مخلوط مدتی جوشانده می شود. مخلوط با قاشق چک می شود که به غلظت مورد نظر برسد. سپس به مدت 20 ساعت در قالب خنک می شود. به عنوان آخرین مرحله، روی سطحی شکل داده شده و بسته بندی می شود.

انواع لوکوم

انواع لوکوم در رنگ های مختلف

انواع لوکوم با توجه به ذائقه، طرز تهیه و محل تولید طبقه بندی می شوند. لوکوم فندقی، لوکوم گردویی، لوکوم پسته ای، لوکوم نارگیلی، لوکوم خامه ای، لوکوم ترکی میوه ای، لوکوم لیمویی، لوکوم نعناع، لوکوم انار، لوکوم زعفرانی، لوکوم گلبرگ گل رز و لوکوم شکلاتی نمونه هایی از انواع لوکوم هستند.

گل سرخ

چه چیزی می‌تواند مجلل‌تر از سفر به استانبول و سوغاتی لوکوم ترکی با طعم گل رز باشد؟ اگرچه در بسیاری از شیرینی‌فروشی‌های سنتی این مکعب‌های صورتی با طعم گلاب و روکش شکری به راحتی در دسترس هستند. اما وقتی وارد بازارهای ترکیه می شوید، رول‌هایی از این شیرینی ترکی را خواهید دید که به جای شکر با عسل شیرین شده است و با گلبرگ های رز خشک پوشیده شده است.

لیمویی

چشیدن مقداری لوکوم با طعم لیموی خوش طعم، برای هر ذائقه ای هیجان ایجاد می کند. این شیرینی نه تنها طعم جدیدی دارد، بلکه یکی از کلاسیک ترین طعم های لوکوم ترکی است.

اناری

ترکیه به معنای واقعی کلمه بهشت ​​انار است، بنابراین شما تعداد زیادی از خوراکی هایی با طعم انار را خواهید یافت. این لوکوم که اغلب با زرشک خشک یا مغز پسته خرد شده پوشانده می شود، یکی از محبوب ترین طعم های لوکوم است.

نارگیلی

لوکوم ترکی با طعم و روکش نارگیلی بسیار لذیذ است و به صورت رول هایی حاوی مواد مغذی و خوشمزه مانند آجیل خرد شده و حتی نوتلا عرضه می شود.

ارزش غذایی لوکوم

با توجه به ماده اولیه، ارزش غذایی آن تغییر می کند و ارزش غذایی به صورت میانگین تعیین شده است. در 100 گرم لوکوم: 89.28 گرم کربوهیدرات، 0.12 گرم پروتئین، 0.19 گرم چربی، 0 گرم فیبر، 0 میلی گرم کلسترول، 19 میلی گرم پتاسیم، 5 میلی گرم کلسیم و 0.1 میلی گرم آهن وجود دارد.

فواید لوکوم

مهمترین مزایای لوکوم شامل موارد زیر است:

  • به کاهش التهاب لوزه کمک می کند.
  • کربوهیدرات های آن برای بیماری های کلیوی مفید است.
  • یک شفا دهنده فوق العاده برای جای جوش و زخم است.

لوکوم چگونه سرو می شود؟

غذاها و شیرینی ها در غذاهای ترکی دارای اشکال مختلفی هستند. این در مورد لوکوم نیز صدق می کند. لوکوم همراه با قهوه ترکی ساده، متوسط یا شیرین نیز سرو می شود.

آیا لوکوم زیاد، مضر است؟

هر چیزی از جمله انواع لوکوم در صورت افراط می تواند مضر باشد. لوکوم یک غذای سالم و طبیعی است که حاوی کربوهیدرات، نشاسته و قند است. مصرف زیاد لوکوم ممکن است باعث سوء هاضمه و در نتیجه کبد چرب شود. این عوارض شامل افزایش وزن نیز می شود. بنابراین نباید در مصرف لوکوم زیاده روی کرد.

همانطور که گفته شد لوکوم شیرینی محبوب و خوشمزه ای است که سوغات کشور ترکیه بوده و اولین بار در ترکیه به تولید انبوه رسیده است. طرز تهیه لوکوم ، انواع لوکوم و  فواید آن را مورد بررسی قرار دادیم. امیدواریم از این مطلب لذت برده باشید.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *